KARJEROS DIENA 2024

  • Paskelbė : Jurgita Račkauskienė
  • Paskelbta: 2023-11-24
  • Kategorija: Ugdymas karjerai

Įspūdinga KARJEROS DIENA Klaipėdos Baltijos gimnazijoje: virš 50 charizmatiškų lektorių ir komandų iš įvairių verslo įmonių, visuomeninių ir mokslo įstaigų bei tiesiog laisvų, sėkmingų asmenybių su 48 skirtingais, intriguojančiais pranešimais ir veiklomis!

Mokiniai turėjo galimybę laisvai pasirinkti net keletą skirtingų veiklų ir pranešimų iš labai plataus spektro temų. Kai kam rūpėjo pažintis su lazerių pasauliu ir kuo įdomūs bei įkvepiantys yra fizikos mokslai, o kai kas domėjosi kosmetologija, buhalterija, savanoryste ar karjeros planavimu, darbo paieškos ypatumais ir saviraiška mene, karinės tarnybos būdais bei jų privalumus. Kai kuriuos mokinius ypač įkvėpė asmeninės sėkmės istorijos – muzikos atlikėjo ir prodiuserio T. Narkevičiaus - Free Finga, muzikos kūrėjo ir atlikėjo, radijo laidų ir renginių vedėjo, aktoriaus S. Buziliausko, gimnazijos absolvento, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studento P. Šiaulio, paramedikės I. Želvytės.

Visada įdomu išgirsti praktikų balsą. Įmonių AB Grigeo, UAB „Vlantana“, AB „Klaipėdos vanduo“, ESO, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos, įmonių grupės „Vakarų laivų gamykla“, „VMG Service Klaipėda“, Dotnuva Baltic ir Mr. Ūkis atstovai supažindino gimnazistus su savo darbo, profesijų specifika, privalumais ir kylančiais iššūkiais.

Mokslo įstaigų atstovai plėtė mokinių akiratį supažindindami su studijų galimybėmis Klaipėdos universitete, Lietuvos verslo kolegijoje, Klaipėdos valstybinėje kolegijoje, SMK Aukštojoje mokykloje, Lietuvos karo akademijoje, LCC tarptautiniame universitete, Klaipėdos E. Galvanausko profesinio mokymo centre.

Ši Karjeros diena nešė pagrindinę žinutę – pažink save, pažink aplinką, būk drąsus likdamas unikaliu ir nebijok suklysti. O tada mokykis, mokykis, mokykis, kad turėtum kuo didesnes galimybes pasirinkti sau tinkančią ir patinkančią profesiją.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos