,,TEATRO LABORATORIJA" GIMNAZIJOJE

  • Paskelbė : Jurgita Račkauskienė
  • Paskelbta: 2023-11-17
  • Kategorija: Renginiai

Klaipėdos Baltijos gimnazijoje  aidėjo garsūs plojimai RESPUBLIKINEI TEATRO LABORATORIJAI 2023 m.

Gimnazijos direktorei Jurgitai Račkauskienei iškilmingai pasveikinus dalyvius, teatro mokytoja ekspertė Simona Brazienė pakvietė į savo režisuotą premjerinį spektaklį "Koridoriaus vaikai: „Tai spektaklis apie paribio žmones, turinčius begalę sunkių problemų, bet gebančius ne tik išgyventi, tačiau ir mylėti bei padėti kitiems.“

Po spektaklio Radviliškio Lizdeikos gimnazijos teatro mokytoja ekspertė R. Atkočiūnienė pasveikino jaunuosius aktorius: „Tai labai didelis Jūsų asmeninis pasiekimas. Tapote visai kitokie, nei buvote prieš tai. Nors po tokio spektaklio labiau norisi braukti ašarą, nei ploti, tačiau mano širdis džiaugiasi, kai jaunas žmogus geba drąsiai išvaidinti sunkias emocijas.“

Kad po aštrių socialinių temų pilno spektaklio žiūrovų širdelėse neliktų neišsakytų, sunkių emocijų gniutulo, visi turėjo galimybę pajausti rašymo terapijos galią: popieriuje suguldyti kilusias mintis, emocijas, pastabas.

Sunkias emocijas ne tik teatre, tačiau ir gyvenime labai gerai yra išveikti per judesį. Todėl tikslingai buvo pasirinkta po rašytinės refleksijos atlikti judesio pratybas, kurias energingai pravedė Baltijos gimnazijos šokių mokytoja metodininkė Audronė Bastytė – Ignatavičė. Prasimankštinus suorganizuoti keli „flashmob‘ai“.

Klaipėdos Sendvario progimnazijos Lėlių teatro studija "Šypsenėlė" pradžiugino dalyvių akis šokio miniatiūra "Aš-mes". Jų vadovė, neformalaus ugdymo teatro mokytoja, pradinio ugdymo mokytoja ekspertė Aušra Januškienė džiaugėsi galimybe sudalyvauti renginyje.

„Komandiškumo ugdymas teatre“ – tai pasitikėjimą partneriu stiprinančios R. Atkočiūnienės pravestos improvizacijos pratybos. Teatre svarbu bendravimas su scenos partneriais, nebijojimas prisiliesti ar būti paliestam. Siekiant mažinti susikaustymą buvo atliekami teatralizuoti masažai, per lytėjimo pojūtį stiprinama drąsa. Taip pat buvo atliekami ir kiti įvairūs teatriniai, dėmesio lavinimo pratimai.

Nors turintys rimtą tikslą, tačiau kartu ir labai linksmi buvo S. Brazienės psichofiziniai pratimai. Jų metu lavinama kūno ir psichikos veiksmų vienovė, darni jų tarpusavio sąveika, o tuo pačiu šypsantis, linksmai leidžiant laiką kuriami bei stiprinami draugystės saitai.

Susirgus Klaipėdos S. Dacho progimnazijos teatro mokytojui metodininkui Karoliui Makauskui labai laukta programos dalis „Sceninių muštynių kūrybinės dirbtuvės“ buvo truputį kitokia nei tikėtasi. Tačiau besiruošiant spektakliui „Koridoriaus vaikai“ mokytojo K. Makausko praktinės pamokos Baltijos gimnazistams tikrai nenuėjo perniek. Jaunieji aktoriai Naglis Krivickas ir Lukas Hanli Tang ne tik puikiai pademonstravo išmoktas sceninių muštynių technikas spektaklyje, tačiau ir sėkmingai pabuvo puikiais mokytojais-treneriais teatro laboratorijos dalyviams. Vėliau improvizacijų pristatymuose ne viena grupė sėkmingai pademonstravo išmoktas naujas technikas.

Apie „Teatro laboratorijos“ idėją papasakojo Radviliškio Lizdeikos gimnazijos teatro mokytoja ekspertė Rasa Atkočiūnienė: „Teatro laboratoriją organizuojame nuo 2009 metų. Pradėjusios dirbti mokykloje su Simona nusprendėme, kad būtų labai įdomu ir naudinga keistis teatro pažinimu, teatro pamokomis tarpusavyje ir su kitomis mokyklomis. Tad nuo 2009-ųjų kas dveji metai – tai mes vykstame į Klaipėdą, tai klaipėdiečiai atvyksta pas mus į Radviliškį. Rodome vieni kitiems savo spektaklius, vyksta teatro laboratorijos mokymai, įvairūs užsiėmimai. Džiaugiamės, kad jau 14 metų draugiškai bendraujame ir bendradarbiaujame bei teatro dvasia užkrečiame jaunus žmones. Tiesiame gražius bendravimo, draugysčių tiltus.“

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos